15 Aralık 2014 Pazartesi

~Ramazan Pidesi Tarifi~




Malzemeler:

-4 su bardağı un 
-Tuz ve 2 kaşık sıvı yağ 
-1 paket instant mayayı 
-1/2 yemek kaşığı şeker
-Ilık su 


Yapılışı:

Önce bir bardakta şeker ve mayayı ılık su içinde eritip bekletiyoruz...Sonra unumuzu eleyerek ortasını açıp tuzumuzu, 2 kaşık sıvı yağımızı ve maya karışımını ekleyerek ılık su yardımı ile hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde diyoruz... Hamurumuzu bir süre mayalanmaya bıraktıktan sonra merdane ile yuvarlak bir hamur açıyoruz ve tepsiye alıyoruz...Tepside de 10-15 dk kadar mayalandıktan sonra hamurun üzerini ıslatıp pide şekli veriyoruz ve bolca susam çörek otu ile kaplayıp 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz...Fırından çıkan pidelerimizin üzerinede tekrar sıcakken fırça yardımı ile su sürdüğümüzde pırıl pırıl bir görüntü ile karşılaşıyorsunuz...Şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder