13 Aralık 2014 Cumartesi

Bismillah Dedik...İlk Tarifimizi Veriyoruz - Elmalı Kurabiye -


Şimdiye kadar yaptığım kıvamı en güzel elmalı kurabiye, tavsiye olunur... ;)

 Malzemeler:
125 gr. tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta ( Buğday nişastası)
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı un
Elmalı Harcı İçin:
3 adet büyük elma
5 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
Öncelikle içini hazırlayın.Bunun için elmaları rendeleyip tavaya alın.Şekeri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Karamelize olan karışıma cevizi ve tarçını ekleyin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Un haricindeki tüm hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve karıştırın.
Azar azar unu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve uzunca açıp fotoğraftaki gibi yarısından yukarısına bıçakla şeritler kesin.
Bütün kısma elmalı karışımdan koyup sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
Kurabiyeler soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapın.Afiyet Olsun... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder