13 Aralık 2014 Cumartesi

Hazır Yufka ile Kolay Mantı

Malzemeler:

3 adet yufka 
150 gr. kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 tutam karabiber
1 tutam maydanoz
1 tutam tuz

Sosu İçin:
1 tatlı kaşığı tepeleme salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı sıcak su
Yarım çay kaşığı kuru nane
Üzeri için:
1 kase çırpılmış süzme yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ
Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tutam kuru nane



Hazırlanışı:

Kıymayı karıştırma kabına alın ve yemeklik doğranmış soğan,maydanoz,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
1 adet yufkayı düz zemine serin ve kenarlarından içe doğru biraz katlayıp,ucunu hazırladığınız iç harçtan yerleştirip sıkıca rulo yapın.Sardığınız ruloyu ortadan ikiye kesin ve yan yana kesme tahtasına koyup,2 cm. genişliğinde kesin.
Kestiğiniz yufkaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Tüm ruloları tepsiye yerleştirdikten sonra,yufkaların üzerine fırça ile hafif sıvı yağ sürün ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Yufka mantılar pişerken salçalı sosu hazırlayın.Bunun için,salça ve sıvıyağı sos tenceresine alıp kısık ateşte kavurun.İyice kavurulunca suyu ekleyip kaynatın ve ocaktan alın. Kaynattığınız sosu, kızaran yufkaların üzerine gezdirin ve 15 dakika daha pişirin. Sosladığınız mantı pişerken,yoğurdu hazırlayın. Yoğurdu karıştırma kabına alın,sarımsak rendeleyip yeteri kadar tuz ekleyip karıştırın. Mantıyı fırından alıp ılınmaya bırakın.Tereyağı tavaya alıp,hafif kızarınca altını kapatın ve toz biberi ekleyip karıştırın.Kuru nane ekleyin. Ilınan mantının üzerine önce yoğurt,sonra tereyağ sosu döküp servis yapın.
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder