22 Aralık 2014 Pazartesi

Evde Lahmacun

 Malzemeler: (8 lahmacun icin)
Hamur icin: 
1 kap ilik su
2 yemek kasigi zeytin yagi
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi seker
1 tatli kasgi instant maya
3 kap un 


Uzeri icin:
200 g. orta yagli kiyma
1 buyuk sogan (rendelenmis)
1 tatli kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi aci biber salcasi
2 domates (kabuklari soyulup rendelenmis)
2 dis sarimsak (rendelenmis)
2 sivri biber (ince dogranmis)
1/4 demet maydonoz (ince dogranmis)
1 tatli kasigi kirmizi toz biber 
Tuz, karabiber 



Yapılışı:
Hamur icin un disindaki butun malzemeyi karistirin ve en son unu ekleyip iyice yogurun. Ekstra un eklemek gerekirse azar azar ilave edin. Uzerini strec film ile sarip ilik bir yerde 1 saat kadar mayalanmasi icin birakin.
Butun ic harci malzemelerini karistirin.
Mayalanan hamuru sondurun ve mandalina buyuklugunde parcalar koparin. Hafif unlanmis tezgahta buyukce bir tabak buyuklugunde acin.Teflon tavanizi isitin ve orta ateste tutun. Actiginiz hamuru tavaya yerlestirip ustune ic harc karisimindan 2 yemek kasigi kadar koyup kasik yardimi ile iyice yayin.Tavanin kapagini kapatin ve yaklasik 4 dk. altinin yanmamasi icin kontrol ederek pisirin.
Sogan ve yesillikler ile servis yapin.
Afiyet olsun...


Nimetleri vereni ve komşularımızı unutmadan yapacağımız tüm tarifler afiyet şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder